Азаров закликає Росію до справедливості і нагадує про СОТ

Середа, 21 серпня 2013, 14:51

Україна закликає партнерів із країн Митного союзу до справедливого застосування правил торгівлі на основі положень Світової організації торгівлі та чинної угоди між країнами СНД.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

Він нагадав, що минулого тижня сталися серйозні ускладнення митного оформлення окремих вантажів з України на території Росії.

"Одразу хочу підкреслити, що масштаб проблеми був аж занадто перебільшений і драматизований зусиллями певних ЗМІ. "Гарячі голови" навіть договорилися до того, ніби між Україною і Росією розпочалася торгівельна війна", - зазначив Азаров.

Реклама:

"Наша спільна думка полягає у тому, що навіть мови про торгівельні війни між Україною і Росією бути не може. Створення перепон, відгороджування бар’єрами – це тупиковий напрям у двосторонньому співробітництві. Будь-яких країн", - заявив прем’єр.

Азаров запевнив, що "повернення митних процедур до оптимального режиму, який сприяє двосторонній торгівлі, є нашим спільним бажанням", маючи на увазі російську сторону.

"Треба враховувати реалії, як вони є. Митний союз і нові правила в ньому – така реалія. Пільгових режимів не буде, та ми їх і не вимагаємо. Ми закликаємо партнерів до справедливого застосування правил торгівлі на основі положень Світової організації торгівлі та чинної Угоди про зону вільної торгівлі між країнами СНД. І самі повинні бути готові виконувати ці правила", - зауважив він.

Як відомо, 14 серпня митниця Російської Федерації із зупинила весь український імпорт до своєї країни.

19 серпня Україна і Росія домовилися про врегулювання митними службами перевірок української продукції на російській митниці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: