Влада Сербії заарештувала активи покійного Березовського

Вівторок, 20 серпня 2013, 14:46

Влада Сербії на вимогу генеральної прокуратури Росії наклала арешт на підприємства, що належали Борису Березовському.

Про це повідомив журналістам у вівторок заступник генерального прокурора РФ Олександр Звягінцев, повідомляють РИА Новости.

"На вимогу генеральної прокуратури в Сербії накладено арешт на сім підприємств, що належали Борису Березовському, вартістю понад 9 мільярдів рублів", - сказав Звягінцев.

Березовський, володів активами ряду найбільших продовольчих компаній Сербії, повідомило у вівторок РІА Новини інформоване джерело в Белграді.

"Операції з придбання компаній оформлялися через офшори. РФ цікавилася майном Березовського ще до його смерті", - сказав співрозмовник агентства.

За даними сербських ЗМІ, покійному підприємцю належали 79% акцій компанії Imlek (молочна продукція), 100% Knjaz Milos (безалкогольні напої), 65% Bambi

Реклама:

Березовський був знайдений мертвим в кінці березня у своєму будинку у Великобританії, де отримав притулок. За попередніми даними, причиною смерті стало повішення.

У Росії Березовський звинувачувався відразу за кількома статтями КК РФ, серед яких "шахрайство", "неповернення з-за кордону коштів в іноземній валюті", "перевищення посадових повноважень".

Раніше за запитом Генпрокуратури РФ арешт на акції та нерухоме майно низки компаній і підприємств, що належать Борису Березовському, був накладений на Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: