"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Facebook придбав перекладача усного мовлення

Вівторок, 13 серпня 2013, 10:48

Соцмережа Facebook придбала технології і команду піттсбургської Mobile Technologies, розробника програми Jibbigo, здатного розпізнавати усну мову і переводити її на інші мови.

Остання покупка Facebook могла б допомогти користувачам з різних країн спілкуватися, незважаючи на мовний бар'єр, передають "Вести экономика".

Додаток, що дозволяє записати голосове повідомлення на одній із 20 можливих мов і перевести його на іншу, було запущено в 2009 року Jibbigo, розроблене для iOS і Android, виявилося корисним супутником для мандрівників і швидко стало серйозною мобільного альтернативою класичним розмовникам.

Монетизація Jibbigo полягала в можливості придбати платну оффлайн-версію програми, що дозволяє розуміти іноземну мову без необхідності підключення до інтернету.

Реклама:

За даними видання TechCrunch, члени команди MT приєднаються до команди розробників Facebook, проте в компанії відмовилися уточнювати, скільки конкретно людей перейдуть соціальній мережі. Також не розголошуються й інші умови угоди.

Найбільша у світі соцмережа може зробити багато чого, використовуючи нову технологію. Коли-небудь може з'явитися багатомовний чат, голосовий переклад для подорожуючих користувачів Facebook або можливість переведення постів на інші мови.

Раніше в американській соцмережі використовувалися технології Bing від Microsoft. Впровадження нової технології зможе дати більший контроль, необхідний, щоб зробити функцію перекладу більш важливою частиною Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: