Більшість смартфонів у Європі працюють на Android

П'ятниця, 5 липня 2013, 13:41

Мобільна операційна система Android продовжує відвойовувати все більше і більше територій.

На частку операційної системи від Google доводиться 70,4% європейського ринку смартфонів, передають "Вести экономика" з посиланням на підрахунки Kantar Worldpanel Comtech.

Дослідницька компанія оцінила ринкові частки операційних систем для смартфонів у різних регіонах на кінець травня 2013 року. Облік проводився в дев'яти країнах: Австралії, Китаї, Франції, Німеччини, Італії, Мексиці, Іспанії, Великобританії та США.

Android встановлений в 70,4% смартфонів абонентів у п'яти найбільших країнах - Німеччині, Британії, Франції, Італії та Іспанії.

Реклама:

У порівнянні з аналогічним періодом 2012 року показник зріс майже на 10%. Так, у Німеччині ця система займає 76,7% ринку, а в Іспанії - 92,5%. Для порівняння, частка iOS в цих країнах у травні дорівнювала 15% і 4,2% відповідно.

У Китаї Android також займає лідируючу позицію - 71,5% проти 23,6% у iOS. У США Android відхопила трохи менший шматок пирога, але також є беззаперечним лідером з 52% місцевого ринку смартфонів.

У річному численні ця цифра практично не змінилася, а от iOS додала 3,5%, досягнувши результату в 41,9%. Частка Windows в США збільшилася на 0,9%.

У п'яти великих країнах майже в три рази зменшилася частка BlackBerry, становивши 2,5% європейського ринку.

Що стосується виробників, то на частку Samsung припадає майже половина всіх проданих за вказаний період смартфонів. Втім, Kantar відзначає, що незабаром після двох років неухильного зростання перед Samsung постане завдання утримати завойовані позицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: