Бахматюк продав свої активи в США

Понеділок, 22 липня 2013, 09:43

Власник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк продав свої активи в США - компанію з переробки м'яса птиці Townsends Inc.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Бахматюк позбувся свого активу в США - збанкрутілого переробника курячого м'яса Townsends Inc. за 5,36 млн доларів придбала компанія Rabin Worldwide, повідомила газета The News&Observer.

У Rabin розраховують закрити операцію протягом декількох тижнів. Потім активи будуть продані по частинах, повідомив старший віце-президент Rabin Майкл Бенк.

Реклама:

"Покупця на Townsends Бахматюк шукав протягом останнього року. Цю компанію, засновану ще в 1891-му, бізнесмен придбав в 2011 році після оголошення її банкрутом. Ринок м'яса птиці в США тоді був у занепаді, але бізнесмен пояснював, що купував активи в розрахунку на його відновлення. Крім того, за допомогою Townsends підприємець планував налагодити постачання американського м'яса в Україну і Росію, пише видання.

"Я вважаю угоду дуже привабливою, Townsends - один з найстаріших виробників м'яса в США", - зазначав тоді Бахматюк. Ще в 2009 році Townsends (основні ТМ - Chef `s Select, Perfect Breast, Pristine Cuisine) виробляла 309,8 тис тонн курячого м'яса і 1,3 млн яєць, її дохід становив 504,2 млн доларів.

"Слід визнати, що це була не дуже вдала інвестиція", - зізнався Бахматюк.

У результаті він вирішив "піти з ринку США, зафіксувавши збитки".

За його словами, компанія заплатила за покупку американських активів 24,9 млн доларів, а також понесла додаткові витрати у сумі близько 30 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: