Ціна біопаспорту буде нижче 350 гривень - директор "Україна"

Субота, 20 липня 2013, 10:02

На поліграфкомбінаті затрудняються сказати, яка буде вартість біометричного паспорта, але впевнені, що ціна буде нижче 350 гривень, заявлених консорціумом "ЄДАПС".

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів директор поліграфкомбінату Максим Степанов.

За його словами, поліграфкомбінат "Україна" сподівається налагодити виробництво біометричних паспортів до саміту Україна-ЄС, який пройде у Вільнюсі в листопаді 2013 року.

На питання, чи встигне підприємство запустити виробництво біопаспортів до цієї дати, він відповів: "Хочемо. Дуже".

Реклама:

Степанов не зміг сказати, яка буде вартість біометричного паспорта, але висловив упевненість, що ціна буде нижче 350 гривень, заявлених консорціумом "ЄДАПС".

"Думаю, що дешевше. Але сказати скільки - зараз дійсно не готовий. Потрібно провести ряд заходів. Дуже багато залежить, яку інформацію заносити на чіп біометричного паспорта. Від цього залежатиме його ціна", - зазначив він.

За його словами, на чіп потрібно заносити мінімальні дані: фотографію, підпис, а ще додатково - відбитки пальців, сітківку ока і т.д.

"Для цього необхідно відповідне обладнання, яким треба оснастити всі підприємства, реєстраційні пункти в областях. Будуть потрібні також відповідні захисні механізми, програмне забезпечення. На сьогоднішній день немає системи захисту цього паспорта. А вона, до речі, коштує грошей. У нас сьогодні є проекти дизайну паспорта, і є вже ряд напрацювань. Потрібна також інша паспортна папір, інші захисні елементи, розташовані на самому паспорті. Все це впливає в кінцевому підсумку на ціну", - підкреслив директор комбінату.

"Вартість не буде дорожче 350 гривень. Але конкретну ціну я назвати поки не готовий. Адже є наша ціна, а є ще й витрати Міграційної служби, яка повинна буде їх понести, щоб ввести в цю систему. Принаймні, ціна, сформована на цей паспорт, буде абсолютно прозорою", - запевнив Степанов.

Як відомо, 2 червня тендер на виробництво біометричних паспортів виграв консорціум "ЄДАПС".

Однак 12 червня Кабмін скасував постанову №185, якою затверджувалися єдині зразки бланків біометричних документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус.

А 15 червня Антимонопольний комітет України скасував результати конкурсу Державної міграційної служби на закупівлю біометричних паспортів у "ЄДАПСу".

Як відомо, закон про Єдиний державний демографічний реєстр, прийнятий у листопаді 2012 року, передбачає впровадження електронних біометричних паспортів.

Автором відповідного законопроекту був Василь Грицак (заступник глави Державної міграційної служби), якого українські ЗМІ пов'язують з концерном "ЄДАПС".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: