У Клименка ще не повернули українські сервери "ВКонтакте"

Вівторок, 2 липня 2013, 12:11

Міндоходів поки що не повернуло російській соцмережі "ВКонтакте" її українські сервери,

Про це повідомив технічний директор мережі Микола Дуров на своїй сторінці у соцмережі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація така: доблесні українські поліцаї почали вивчати та протоколювати вміст усіх дисків усіх украдених ними серверів. За понеділок вони встигли вивчити приблизно один диск (з майже 250). Вони шукають там якусь порнографію, щоб удати, що вони знайшли жахливі сервери, з яких в Україну поширювалася страшна порнографія", - повідомив Дуров.

Техдиректор соцмережі ще раз додав, що вилучення серверів було незаконним, і що "ВКонтакте" розпочинає облаштування свого франкфуртського вузла.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що українська міліція вилучила київське обладнання ВКонтакте вартістю 0,5 млн доларів.

Павло Дуров, засновник соцмережі, у своєму офіційному коментарі заявив: "Привід - на наших серверах нібито могли зберігатися фінансові документи якоїсь української фірми, що ховається від податкової. На київських серверах "ВКонтакте" зберігалися лише копії відео-та аудіоматеріалів, документів там не може бути суто теоретично ".

У результаті відео-та аудіоконтент в українських користувачів вантажиться повільніше, оскільки всі дані доставляються безпосередньо з Петербурга.

Співробітники київського штабу "ВКонтакте" працюють у звичайному режимі, додали в соцмережі. Саме обладнання знаходилося не в офісі компанії. Звинувачення проти компанії не висувалися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!