"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд віддав Московському патріархату 75 об’єктів київської Лаври

Четвер, 11 липня 2013, 16:55

75 об’єктів і споруд Києво-Печерської Лаври передаються у безоплатне користування чоловічому монастирю Української православної церкви Московського патріархату.

Йдеться про нижню Лавру, а решта об'єктів заповідника залишаються у державній власності, заявив міністр культури Леонід Новохатько.

Відповідний проект розпорядження Кабінету міністрів уряд ухвалив на засіданні 11 липня, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"Прийняття урядового розпорядження юридично впорядкує фактично існуючу ситуацію, що склалася продовж десятиліть у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир)", - заявив Новохатько. 

Реклама:

"Хочу підкреслити: мова йде лише про безоплатне користування майном, а не про відчуження", - уточнив міністр.

Правовідносини між державною та релігійною громадою передбачені діючим законодавством, зокрема Господарським кодексом. Саме на таких умовах у Києві діють Фролівський жіночий монастир, Свято-Покровський монастир і Церква Різдва Христового біля річкового вокзалу.

Також законодавство передбачає і зворотній шлях: держава може повернути майно, якщо релігійна громада неналежним чином його утримує, - наголошується у повідомленні.

Згідно нинішнього рішення уряду, витрати на утримання майна тепер повністю покладаються на релігійну громаду.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: