"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch: "війна" між владою та опозицією негативно вплине на економіку України

Понеділок, 1 липня 2013, 16:36

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings визначило фактори, які у наступні два роки визначатимуть економічний стан України.

Про це йдеться у звіті Fitch Ratings, опублікованому 28 червня, пише Тиждень.

Як зазначається, експерти агенції відзначили, що напруження у відносинах між урядом та опозицією, що зросло після парламентських виборів 2012 року, призводить до розладу роботи законодавчої влади, що, в свою чергу, відображатиметься на економіці країни у майбутньому.

Іншими факторами, що, згідно з Fitch Ratings, впливають на економіку України зараз і матимуть вплив у майбутньому, є зменшення міжнародних резервів, спричинене зниженням зовнішнього фінансування, умовами торгівлі та збільшенням витоку капіталу; потреба у більшій підтримці рекапіталізації банківської системи з боку держави; погашення боргів та необхідність збалансування державного бюджету.

Реклама:

Fitch Ratings прогнозує Україні економічний ріст у 0,5-1% протягом 2013-го та 2-3% протягом 2014-го.

Експерти агенції також вважають можливим подальше знецінення української гривні до 8,5 гривень за долар в кінці 2013-го та до 9 гривень за долар в кінці 2014-го.

У звіті прогнозується, що протягом наступних років економіка єврозони відзначатиметься стабільністю, яка спричинить раптове підвищення ризику у галузі інвестування. Такий сценарій буде невигідним для України, адже завадить державі отримувати фінансові надходження з міжнародного інвестиційного ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: