ЗМІ склали рейтинг найбільш комфортних банків

П'ятниця, 7 червня 2013, 12:37

Журнал "Фокус" склав рейтинг 30 найбільш комфортних банків для клієнтів-фізосіб.

Згідно з рейтингом, першу позицію зайняв "Приватбанк", другу - "Ощадбанк". Обидві фінансові установи лідирують за багатьма параметрами, в тому числі - за кількістю банківських відділень.

На третьому місці за загальною сумою балів виявився "Укрсоцбанк".

Як повідомляє видання, одним з основних параметрів, який враховувався при складанні рейтингу, стала кількість банківських відділень.

Реклама:

За цим показником поза конкуренцією "Ощадбанк" (5779 відділень) і "Приватбанк" (3376). Вони лідирують і за кількістю відділень працюючих після 18:00 і по суботах.

Готуючи рейтинг, "Фокус" проаналізував, як українські банки адаптуються до кризи. Після трьох років збиткової діяльності банкам вдалося вийти в плюс - за даними НБУ, прибуток банківської системи у 2012 році становив 4,9 млрд гривень.

Що стосується перспектив іпотечного кредитування, то вони зовсім непроглядна, пише видання.

Формально більшість банків декларує наявність цього виду кредитування. Але на практиці кількість реально виданих кредитів мізерно - сьогодні цей сегмент залишили майже всі великі гравці.

При оцінці фінансових установ редакція брала до уваги кількість відділень банку; число відділень працюючих по суботах і після 18.00; кількість власних і партнерських банкоматів; вартість касового обслуговування при оплаті комунальних послуг; наявність цілодобового call-центру; наявність онлайн-банкінгу, і інші параметри.

Топ-10 найбільш комфортних банків для клієнтів-фізосіб.

1. ПриватБанк

2. Ощадбанк

3. Укрсоцбанк

4. Брокбізнесбанк

5. Райффайзен Банк Аваль

6. Надра

7. Імексбанк

8. Сбербанк Росії

9. Хрещатик

10. УкрСиббанк

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: