"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий виробник ГМО став головним по насінню в Україні

Середа, 5 червня 2013, 15:24

Директор з виробництва насіння компанії "Монсанто" в Україні та Росії Олена Фоміна очолила Насіннєву асоціацію України.

Відповідне рішення прийняли загальні збори Насіннєвої асоціації України, передають "Коментарі" з посиланням на повідомлення компанії.

Згідно із повідомленням, одним з ключових пріоритетів, які будуть поставлені перед асоціацією на 2014 рік, за словами Фоміної, стане, робота з удосконалення існуючого законодавства в галузі насінництва та спрощення процедури реєстрації сортів і гібридів рослин.

Досягти поставлених цілей керівництво асоціації розраховує шляхом партнерства влади та бізнесу, що базується на спільній участі у розробці та прийнятті державних рішень.

Реклама:

"Сфера насінництва в сучасному світі розвивається дуже динамічно і показує високі темпи зростання. Український ринок має великий потенціал для розвитку, і ми зробимо все для того, щоб постачальники і виробники істотно зміцнили свої позиції", - зазначила Фоміна.

При цьому, як наголошується в повідомленні, "Монсанто" виробляє в Україні та імпортує в Україну насіння кукурудзи та ріпаку виключно традиційної селекції.

Повністю дотримуючись вимог українського законодавства, "Монсанто" в Україні не займається продукцією з генетичними модифікаціями.

Як відомо, Monsanto Company - транснаціональна компанія, світовий лідер біотехнології рослин, основною продукцією якої є генетично модифіковане насіння кукурудзи, сої, бавовни, а також гербіциди.

В Україні заборонені до продажу продукти харчування, з вмістом більше 0,9% генетично модифікованих організмів або виготовлені з сільгосппродукції із вмістом ГМО більше 0,9%, якщо на таких продуктах немає відповідного напису.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: