Apple "засвітилася" в антимонопольній справі

Понеділок, 3 червня 2013, 10:46

3 червня компанії Apple доведеться тримати відповідь перед Міністерством юстиції США в федеральному суді Нью-Йорка в рамках антимонопольної справи.

Про це пишуть "Вести економіка" із посиланням на Bloomberg.

Згідно з повідомленням, каліфорнійська компанія звинувачується в об'єднанні з видавцями у фіксуванні цін на електронні книги. CEO Apple Тім Кук вже назвав таке звинувачення в адресу своєї компанії "дивним" і заявив про те, що готовий відстоювати невинність.

На думку позивача, в 2010 році з виходом планшета iPad компанія намагалася зафіксувати ціни на електронну книги, щоб підтримати реліз свого пристрою, який зробив крок тоді в сегмент рідерів.

Реклама:

Представники Apple в свою чергу стверджують, що "компанія нічого поганого не робила". Навпаки, на їх думку, в той рік Apple представила користувачам новий пристрій, який був покликаний розбавити повсюдне домінування Amazon.com Inc.

При цьому Apple залишилася останньою з компаній, проти яких уряд порушував подібні справи. Раніше п'яти великим видавцям вже вдалося врегулювати ці питання в досудовому порядку. Тепер з цим завданням належить справитися Apple.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!