"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Еквадор відмовився від митних пільг США

П'ятниця, 28 червня 2013, 14:35

Влада Еквадору прийняла рішення в односторонньому порядку відмовитися від митних пільг з боку США.

Про це заявив міністр комунікацій країни Фернандо Альварадо, повідомляє ZN.UA.

За його словами, "таке рішення прийнято, щоб США не могли використовувати цю угоду як інструмент тиску на Еквадор при прийнятті рішення про надання політичного притулку Едварду Сноудену".

"Еквадор не погоджується ні на тиск, ні на погрози з будь-якого боку, не торгує своїми принципами, і не ставить їх нижче торгових інтересів, якими б важливими ці інтереси не були", - зазначив міністр.

Реклама:

Він також повідомив, що Еквадор готовий надати Вашингтону фінансову допомогу в 23 мільйонів доларів на розвиток системи прав людини в США.

З 2000 року офіційною валютою Еквадору є американський долар.

Раніше цього тижня засновник WikiLeaks Джуліан Ассандж повідомив, що уряд Еквадору видав Сноудену проїзний документ біженця ще в Гонконзі, звідки той прилетів у неділю до Москви. До того часу американська влада вже анулювала паспорт втікача.

Проте, як заявила представник уряду Еквадору Бетті Толу, рішення про видачу документів не було санкціоновано владою країни.

"Будь-який документ такого типу недійсний і був виданий під особисту відповідальність співробітника", - заявила Толу.

Крім цього, джерело в уряді Еквадору підтвердили, що виданий Сноудену документ є справжнім, однак він не має реальної сили, оскільки був виданий без розпорядження влади країни.

Наразі Еквадор розглядає запит Сноудена про надання політичного притулку.

Як відомо, США хочуть затримати колишнього контрактника американської розвідки Едвард Сноудена за звинуваченням у тому, що він виявив дві програми спостереження та інші розвідувальні дані. Зараз Сноуден перебуває в Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: