Instagram записуватиме відео

П'ятниця, 21 червня 2013, 09:24

Фотододаток Instagram навчився записувати і програвати відео.

Про нову функції розповів 20 червня голова Instagram Кевін Сістром. Презентація транслювалася в прямому ефірі, пише "Лента.ру".

Як повідомляється, Instagram може записувати відео зі звуком тривалістю до 15 секунд. На записаний ролик можна накласти один з 13 спеціально створених відеофільтрів, які змінюють колір, яскравість і контрастність зображення.

Користувач зможе вибрати "обкладинку" відео - один з кадрів, який буде видно в новинній стрічці його передплатників. Ролики будуть доступні в одній стрічці з фотографіями.

Реклама:

Сістром зазначив, що відео, завантажені в Instagram, будуть оброблені спеціальним алгоритмом, який поліпшує якість і стабілізує зображення. Оновлення вже доступне користувачам.

Поява відео - найбільша зміна в Instagram з моменту створення сервісу. Раніше додаток, доступний на iOS і Android, дозволяв обробляти і викладати тільки фотографії.

У січні 2013 року власне відеододаток Vine представив сервіс мікроблогів Twitter. Проте в Vine немає фільтрів, а тривалість ролика обмежена шістьма секундами.

Instagram був запущений в жовтні 2010 року, а в квітні 2012 року соцмережа Facebook оголосила про те, що купує його за мільярд доларів (кінцева ціна виявилася на третину нижче). Щомісячна аудиторія сервісу становить 130 мільйонів осіб. Всього в Instagram було завантажено 16 мільярдів фотографій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!