Арбузов хоче ввести кримінальну відповідальність для рейдерів

Понеділок, 17 червня 2013, 14:04

Міжвідомча "антирейдерська" комісія запропонує ввести кримінальну відповідальність не тільки для рейдерів, а й для замовників незаконного захоплення підприємств, а також тих, хто сприяв цьому - чиновників і суддів.

Про це пише перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, у своїй колонці в газеті "Kyiv Post", передають "Українські новини".

"Як показує практика, переважна більшість всіх скоєних недружніх поглинань майнових об'єктів вчинена за сприяння з боку судових і правоохоронних органів влади. Кабмін має намір виступити з ініціативою про внесення змін до Кримінального кодексу, в якому буде чітко визначено поняття рейдерства, прописана відповідальність за сприяння в організації та реалізації таких злочинів. І ця відповідальність буде максимально жорсткою", - пише Арбузов.

За його словами, завдяки впровадженню такого визначення вдасться притягати до відповідальності не тільки фактичних виконавців незаконного захоплення, але і безпосередньо замовників.

Реклама:

На думку Арбузова, викоріненню рейдерства сприятиме і активна боротьба з корупцією: "Позитивна динаміка в цьому процесі очевидна".

Як відомо, Європейський банк реконструкції та розвитку активно консультує український уряд у питаннях побудови ефективної системи по боротьбі з корупцією. І це тільки початок шляху.

У той же час перший віце-прем'єр зазначив, що зараз робота міжвідомчої комісії стане ефективнішою, ніж раніше - в неї включені міністри, а не їхні заступники, як було раніше. Це прискорить розробку і прийняття законодавчих, нормативних та організаційних заходів по боротьбі з рейдерством.

"Рейдерство перемогти не складно. Просто для цього потрібна політична воля-воля до захисту національних інтересів країни, створенню іміджу України, як надійного економічного партнера. І така воля у чинного уряду є", - резюмує Арбузов.

Крім боротьби з незаконним захопленням підприємств, уряд, за словами Арбузова, має намір розробити також чітку правову методику повернення раніше захоплених підприємств та активів бізнес-структур їх законним власникам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!