Азаров - про асоціацію з ЄС: У нас немає іншого шляху

П'ятниця, 14 червня 2013, 16:28

Умови асоціації та вільної торгівлі з ЄС, що містяться в Угоді про асоціацію та зону вільної торгівлі, яку планується підписати в листопаді поточного року, прийнятні для України.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на міжнародній конференції "ABC: Ukraine&Partners", передає "УНІАН".

При цьому Азаров підкреслив, що критика умов, що містяться в документі, безпідставна.

"У нас є не тільки прихильники європейської інтеграції, у нас є і критики європейської інтеграції. У нас є не тільки прихильники самого документа, але є і противники документа. І мені доводиться іноді зустрічатися і відповідати на критику. Мені кажуть: от ви підписуєтеся під вимогою виконати щось. А я запитую: а хіба наша згода виконувати ті умови, на яких ми підписуємо угоду, не відповідають нашим інтересам? Вони відповідають на 100% нашим інтересам", - заявив прем'єр.

Реклама:

"Хіба ми не зацікавлені, щоб у нашій країні діяла незалежна судова система? Зацікавлені. Хіба ми не зацікавлені, щоб у нас діяли технічні стандарти, які зараз прийняті в країнах ЄС? Зацікавлені", - сказав Азаров.

Він визнав, що Україна зіткнеться з деякими труднощами після підписання Угоди про асоціацію та ЗВТ з ЄС.

"Мені кажуть, що це буде страшно складно для нашої промисловості та економіки. Так, це буде складно і нелегко, але ми запланували десятирічний перехідний період, протягом якого ми зобов'язані адаптуватися, у нас немає іншого шляху", - підкреслив Азаров.

Як відомо, Україна і ЄС почали переговори про нову угоду в 2007 році.

10 грудня 2012 Рада закордонних справ ЄС схвалила висновки щодо України, в яких висловила готовність підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС на саміті "Східного партнерства" "у Вільнюсі в листопаді 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!