Повінь обійдеться Німеччині у 12 мільярдів євро

Вівторок, 11 червня 2013, 19:39

Збитки від повені на сході Німеччини становитимуть 10-12 мільярдів євро.

Такі оцінки оприлюднило міжнародне рейтингове агентство Fitch, пише "Німецька хвиля".

Повені на німецьких річках, за оцінками міжнародного рейтингового агентства Fitch, завдали страховій галузі шкоди обсягом від 2,5 до 3 млрд євро. Загалом же збитки для економіки Німеччини сягнуть щонайменше 12 млрд євро, повідомило агентство.

Експерти, таким чином, роблять висновок, що нинішня повінь на сході Німеччини та в Баварії коштуватиме більше, ніж минула "повінь століття" на Ельбі та Одері в 2002 році. Тодішній розлив річок обійшовся страховикам у 1,8 млрд євро.

Реклама:

Спілка страхових компаній Німеччини (GDV) повідомила, що найбільших навантажень очікують за страховками у зв’язку з пошкодженими будівлями, домашнім майном та автомобілями, а також вимушеною зупинкою роботи підприємств.

Міністр економіки Німеччини Філіпп Реслер заявив в ефірі регіональній радіостанції Info RBB, що постраждалим виплатять одноразову компенсацію зі спецфонду допомоги жертвам повені. Питання про загальний розмір фонду Реслер залишив без відповіді.

Нагадаємо, уряд України вирішив виділити 27 млн гривень на ліквідацію наслідків урагану, що пронісся над Одесою 31 травня 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!