Транспортні коридори забезпечать зростання ВВП до 5% - Вілкул

Вівторок, 7 травня 2013, 10:10

Створення транспортних коридорів через територію України може забезпечити зростання ВВП до 5%.

Про це заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул, коментуючи Концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства, передає прес-служба Кабміну.

"Україна має колосальний транзитний потенціал. Але в Україні немає жодного транспортного коридору, який на всій протяжності складається з доріг першої категорії. При створенні таких доріг в рамках транспортних коридорів Південь-Північ, Захід-Схід, Чорноморський басейн - Східна Європа - Росія, Південно-Захід - Південно-Схід потенціал зростання ВВП країни складе до 5%", - сказав Вілкул.

Він підкреслив, що ключові автомобільні транзитні потоки через нашу країну збігаються з основними внутрішніми автошляхами України і йдуть по 4-х напрямках:

Реклама:

- Потік Північ-Південь забезпечує 46% транзитного товарообігу. На цьому маршруті тільки близько 50% доріг 1-ї категорії.

- Потік Схід-Захід - 24% транзиту. Частка доріг 1-ї категорії - близько 25%.

- Потік з Чорноморського басейну в Східну Європу і Росію - 20% транзитного товарообігу. Частка доріг 1-ї категорії близько 3%.

- Ще менше частка доріг першої категорії - близько 2% - на маршруті Південно-Захід - Південний Схід, який забезпечує 3% транзиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!