ДАІ починає видавати водійські біометричні права з чіпом

Вівторок, 28 травня 2013, 16:28

З 28 травня 2013 року ДАІ почне видавати водійські права з інформаційним чіпом, на який можна вносити біометричні дані власника.

Про це заявив на прес-конференції начальник центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС Сергій Будник, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Будник зазначив, що відтепер всі права в Україні будуть виготовлятися централізовано: після того, як громадянин звернеться із заявою про отримання або заміну прав, відповідна електронна заявка автоматично відправляється до органів держреєстру, їй буде присвоєно унікальний номер, за яким на підприємстві будуть виготовлені права .

Спочатку права з чіпом будуть видаватися в Києві, а протягом місяця ця система запрацює по всій Україні.

Реклама:

Вартість виготовлення нових прав з чіпом становитиме 247,8 гривень, в той час як вартість прав без чіпа - 198 гривень.

Будник уточнив, що нові права не будуть обов'язковими, і водій зможе вибирати, які права він хоче отримати - з чіпом або без. Він підкреслив, що в Україні залишаються дійсними всі водійські права, крім тих, які були видані ще в СРСР - їх необхідно замінити до кінця 2013 року.

За словами Будника, на чіп заноситься як інформація, яка вказана в самих правах, так і додаткова - домашня адреса, податковий номер або біометричні дані.

Також у майбутньому співробітникам ДАІ планується закупити спеціальні пристрої, які зможуть зчитувати інформацію з чіпа.

Нагадаємо, Кабмін своєю постановою №185 від 13 березня 2013 року вніс зміни до законодавства щодо терміну дії посвідчення водія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: