"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко розповів, як заробив свій перший капітал

Четвер, 23 травня 2013, 16:12

Президент харківського "Металіста", бізнесмен Сергій Курченко розповів, що свій перший капітал заробив на перепродажу нерухомості.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Кореспондент", пише Forbes.

"Я почав працювати кур'єром в 15 років у компанії "Експогаз". Компанія займалася газом, мережею заправок, установкою газового обладнання. З 16 до 20 років я був менеджером з продажу. Тобто, 11 років правильно, активно, системно займався роботою", - зазначив Курченко.

Він також заявив, що перший капітал заробив на перепродажу нерухомості.

Реклама:

"Це були роки, коли нерухомість за рік зростала (в ціні) на 200-300%. Банки кредитували всіх. Тоді звичайний позичальник, як я, міг брати кредити навіть під 7-8%", - пояснив Курченко.

За словами бізнесмена, у 2004 році він почав бізнес, маючи 200 тис доларів, зароблених в "ЕкспоГаз" і частково взятих у кредит, а в 2008 році його бізнес мав оборот у 300 млн доларів. Основний напрямок - продаж нафтопродуктів.

"По ходу виникли різні додаткові бізнеси - біржі, логістичні компанії і т. д.", - розповів бізнесмен.

Як відомо, нещодавно депутат Юрій Сиротюк направив депутатський запит на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови СБУ Олександра Якименка, в якому йшлося про те, що син генпрокурора Віктора Пшонки "кришує" діяльність компанії Курченка "Газ-Україна-2009", яка здійснює контрабанду бензину і монополізує ринок.

Пізніше нардеп від Партії регіонів Артем Пшонка (син генпрокурора) заявив про непричетність до діяльності компанії "Газ-Україна-2009".

У прокуратурі ж не виявили фактів "кришування" сином генпрокурора діяльності компанії Сергія Курченка.

Крім того, раніше Арбузов не зміг сказати, звідки виникають такі люди, як Курченко, але припустив, що він може бути вундеркіндом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: