"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Курченко відхрещується від "Сім'ї"

Четвер, 23 травня 2013, 14:40

Президент харківського "Металіста" Сергій Курченко заявив про те, що оточення сина президента Віктора Януковича не вплинуло на розвиток його бізнес-імперії.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Кореспондент", пише Forbes.ua.

Зокрема, видання попросило Курченка прокоментувати інформацію в ЗМІ, про те, що багато в чому його успіх визначений близькими стосунками з сином генпрокурора Артемом Пшонкою, а також з найближчим оточенням президента - першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим, міністром доходів і зборів Олександром Клименко.

Як повідомляється, Курченко, відповідаючи на запитання, чи знайомий з цими людьми і як зв'язок з ними захищає його бізнес, заявив, що ні з одним з вищезазначених людей у ​​нього немає необхідності спілкуватися.

Реклама:

"Їх посади та їх положення не передбачають ніякого зіткнення з моїм бізнесом", - заявив він.

За словами Курченко, вся інформація про те, що йому якось допомагає влада є казкою.

"Якби у нас була можливість спілкуватися з цими людьми і тим більше використовувати якісь преференції від влади, ми б йшли принципово іншим шляхом. Подивіться, відсотків 80 з того, що ми продаємо, - воно не з України. І економіка в основному робиться на ефективній закупівлі, а не на ефективному продажу", - заявив Курченко.

Як відомо, нещодавно депутат Юрій Сиротюк направив депутатський запит на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови СБУ Олександра Якименка, в якому йшлося про те, що син генпрокурора Віктора Пшонки "кришує" діяльність компанії Курченка "Газ-Україна-2009", яка здійснює контрабанду бензину і монополізує ринок.

Пізніше нардеп від Партії регіонів Артем Пшонка (син генпрокурора) заявивпро непричетність до діяльності компанії "Газ-Україна-2009".

У прокуратурі ж не виявили фактів "кришування" сином генпрокурора діяльності компанії Сергія Курченка.

Крім того, раніше Арбузов не зміг сказати, звідки виникають такі люди, як Курченко, але припустив, що він може бути вундеркіндом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: