Брати Буряки продають "Брокбізнесбанк" - ЗМІ

Четвер, 23 травня 2013, 10:24

17-й за розміром активів "Брокбізнесбанк" виставлено на продаж.

Про це пише Forbes.ua з посиланням на керівників двох великих банків.

Як пише видання, близько двох тижнів його передпродажну перевірку (due diligence) проводять представники Дельта Банку та Альфа-Банку. Ціна "Брокбізнесбанку" може становити 0,2-0,4 власного капіталу, або від 73 млн до 146 млн доларів.

За словами джерел, до "Брокбізнесбанку" придивляються "Дельта" і "Альфа".

Реклама:

Потенційні покупці не підтвердили, але і не стали заперечувати свою участь у переговорах. Президент "Альфа-Банку" Олександр Луканов порекомендував з подібним питанням звернутися до прес-служби, яка на письмовий запит не відповіла. Відмовився коментувати свою участь у переговорах і другий претендент на купівлю "Брокбізнес", пише видання.

"Поки передчасно про це говорити", - сказав основний власник "Дельта Банку" Микола Лагун.

"Брокбізнесбанк" переговорів ні з ким не проводить, можливість продажу не розглядає", - цитує прес-служба співвласника "Брокбізнесбанку" Олександра Буряка, якому належить 50,6% акцій банку. Ще 48,2% знаходяться у власності його брата, народного депутата від Партії регіонів Сергія Буряка.

У той же час джерело в "Брокбізнесбанку" каже, що його власники шукають покупця з позаминулого року.

"Я чув про це днів десять тому", - каже народний депутат, заступник голови банківського комітету Степан Кубів.

У банківській системі, за його словами, багато проблем з платоспроможністю та ліквідністю.

"Справжні проблеми чекають банківську систему восени, - прогнозує депутат. - Можливо, брати Буряки це розуміють і тому хочуть продати банк".

Як повідомляється, Сергій Буряк у 2007-2010 роках обіймав посаду голови ДПАУ. За ці роки активи "Брокбізнесбанку" виросли в три рази - до 19,4 млрд гривень. Сергій Буряк у 2007-2010 роках очолював податкову службу. За ці роки активи "Брокбізнесбанку" виросли в три рази - до 19,4 млрд гривень.

У 2012 році активи "Брокбізнесбанку" просіли на 11% - до 16,9 млрд гривень.

На 1 квітня 2013 власний капітал банку дорівнював 2,9 млрд гривень. Кредитний портфель 14,3 млрд гривень, з яких 80% - позики корпоративному сектору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: