Янукович увів Курченка до складу комітету з "Євробаскету-2015"

Середа, 15 травня 2013, 19:09

Президент Віктор Янукович змінив склад Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році.

Про це йдеться в указі № 257 від 15 травня.

Згідно з документом, президент затвердив до складу комітету директора місцевого організаційного комітету "Євробаскет-2015" Маркіяна Лубківського, міністра молоді та спорту Равіля Сафіулліна та міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Крім того, Янукович ввів до комітету генерального приватного інвестора чемпіонату в Харкові Сергія Курченко, тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова, голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука.

Реклама:

Як повідомлялося, Східно-Європейська паливно-енергетична компанія Курченка стане генеральним інвестором з підготовки Харкова до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року.

Нагадаємо, що державних бюджет витратить на підготовку до чемпіонату Європи з баскетболу більше 7 млрд гривень.

Як відомо, група Курченка "СЄПЕК" (раніше - "Газ України") спеціалізується на торгівлі зрідженим та природним газами, нафтопродуктами та товарами для нафтогазової галузі, експлуатує близько 150 АЗС.

За даними "Української правди", засновником головних структур групи "СЄПЕК" виступив невідомий бізнесмен Андрій Кошель.

Як відомо, нещодавно депутат Юрій Сиротюк направив депутатський запит на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови СБУ Олександра Якименка, в якому йшлося про те, що син генпрокурора Віктора Пшонки "кришує" діяльність компанії Курченка "Газ-Україна-2009", яка здійснює контрабанду бензину і монополізує ринок.

Пізніше нардеп від Партії регіонів Артем Пшонка (син генпрокурора) заявив про непричетність до діяльності компанії "Газ-Україна-2009".

У прокуратурі ж не виявили фактів "кришування" сином генпрокурора діяльності компанії Сергія Курченка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!