"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У МВФ кажуть, що напруження щодо обмінного курсу послабилося

Вівторок, 9 квітня 2013, 18:36

У МВФ вважають, що напруження в Україні щодо обмінного курсу трохи послабилося.

Про це заявив глава місії МВФ Крістофер Джарвіс під час зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Джарвіс зазначив, що місія провела плідні переговори як з урядовцями, так і з представниками НБУ.

"У нас відбулося багато зустрічей і дискусій і з Нацбанком, і з урядом. За останній час оцінка загального економічного стану України не зазнала особливих змін. Останні кілька місяців були досить сприятливими для України. Зокрема, дещо послабилося напруження щодо обмінного курсу. І нам приємно відзначити, що за останні кілька місяців в Україні економічна ситуація не погіршилася", – сказав він.

Реклама:

У секретаріаті Кабміну також повідомили, що голова місії МВФ представив Миколі Азарову нового постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше, який з 1 травня 2013 року замінить на цій посаді Макса Альєра, що обіймав цю посаду впродовж останніх чотирьох років.

Як повідомлялося, за даними джерел ЗМІ, голова Нацбанку Ігор Соркін прийняв рішення про те, що з 18 квітня 2013 року крісло виконавчого директора у МВФ від України, замість Юрія Якуши, займе голова генерального економічного департаменту НБУ Олександр Петрик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!