91% українців хочуть працювати вдома - дослідження

Понеділок, 8 квітня 2013, 10:39

Понад 90% українців хочуть бути фрілансерами.

Такі висновки отримав Дослідницький центр Міжнародного кадрового порталу hh.ua, передає "Укрінформ".

"Найчастіше цей вид зайнятості зустрічається серед IT-фахівців, маркетологів, рекламістів і консультантів. А ось у банківській сфері, торгівлі, виробництві та будівництві такої розкоші працівникам чекати марно", - зазначається у повідомленні.

Робота на фрілансі здається досить привабливою і тим, хто ніколи з цим не стикався (80% або 31% від загальної кількості прошених).

Реклама:

Загалом, фрілансинг більше цінують за гнучкий графік роботи, відсутність прив'язки до офісу і можливість вирішувати справи у зручний час.

Більшість з тих, хто має досвід роботи фрілансером, залишилися ним досить задоволеними. Негативні аспекти роботи респонденти вказували менш активно, ніж позитивні. Частіше відзначали непостійний заробіток і відсутність гарантій оплати праці.

Дослідження показало, що найбільше робота у фрілансі підходить тим, у чиїй присутності в офісі немає гострої потреби, і представникам творчих професій.

Інша категорія: ті, хто змушений багато часу проводити з сім'єю, тобто, працівники з маленькими дітьми. На четвертому місці - IT-фахівці. 22% респондентів вважає, що фрілансинг може бути прийнятною формою роботи для всіх категорій працівників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!