Влада хоче навчити українців поважати інтелектуальну власність

П'ятниця, 5 квітня 2013, 14:26

Українці мають навчитися поважати інтелектуальну власність.

Таку думку висловив віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко під час наради з питань підготовки IT-спеціалістів, йдеться у повідомленні прес-служби віце-прем’єра.

"У питанні міжнародного співробітництва особливе значення має захист прав інтелектуальної власності. Без вирішення цього питання ми не можемо сподіватися ані на серйозні іноземні інвестиції в ІТ-індустрію, ані на формування її позитивного іміджу", - сказав Грищенко.

За його словами, українські ІТ-компанії повинні включитися в ведення роз’яснювальної кампанії серед українських громадян щодо необхідності поваги до авторського права.

Реклама:

Віце-прем’єр висловив переконання у необхідності запровадження в навчальних програмах вищих навчальних закладів окремого курсу, присвяченого питанню захисту інтелектуальної власності.

"Час хаосу та вседозволеності минув. Введення цивілізованих правил користування інтелектуальною власністю є не просто частиною наших міжнародних зобов’язань, але і нагальною потребою власної економіки", - зазначив Грищенко.

Він також запропонував освітянам розглянути можливість введення в навчальні програми спеціального курсу "Регулювання та захист прав інтелектуальної власності в Україні".

Нагадаємо, нещодавно віце-прем’єр-міністр попросив США допомогти у захисті інтелектуальної власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: