"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада дозволила Азарову надавати держгарантії за зобов'язаннями УБРР

Четвер, 4 квітня 2013, 18:55

ВР дозволила Кабміну надавати держгарантії за зобов'язаннями Українського банку реконструкції та розвитку в рамках обсягу, встановленого законом про держбюджет на 2013 рік.

За прийняття законопроекту № 2476, автором якого виступив Кабмін, проголосувало 230 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект розроблено з метою доповнення напрямків надання в 2013 році держгарантій за зобов'язаннями ПАТ "Український банк реконструкції та розвитку" і звільнення "Укравтодору" і головних розпорядників бюджетних коштів (за рішенням Кабміну) від зобов'язання надавати майнове чи інше забезпечення виконання зобов'язань по держгарантіями і вносити плату за надання держгарантій, оскільки зазначені органи розпоряджаються виключно державним майном, а будь-які витрати здійснюються за наявності відповідного бюджетного призначення.

Як відомо, раніше міністр економічного розвитку Ігор Прасолов відзначив, що Держбанк розвитку створюється для того, щоб дати в економіку "довгі гроші" з низькими процентними ставками.

Реклама:

За словами першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, це буде банк першого рівня, який надає ресурси комерційним банкам, щоб ті видавали довгострокові кредити на модернізацію.

Арбузов зазначив, що банк, який займеться фінансуванням пріоритетних проектів і галузей буде створений на базі нині діючого фінансової установи - Українського банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, на розширеному засіданні уряду 27 лютого Кабінет міністрів прийняв Держпрограму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Держбанк розвитку розглядається Кабміном як один з інструментів реалізації програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: