Найбагатшою серед сімей чиновників є сім'я Арбузова - Forbes

Вівторок, 30 квітня 2013, 10:02

Найбагатшою серед сімей чиновників є сім'я першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

Про це свідчить рейтинг видання Forbes.ua.

Як пише видання за 2012 рік, дохід родини Арбузова в 6,5 рази перевищив його власний і становить 13,4 млн гривень. В основному це дивіденди і відсотки.

У першій трійці рейтингу, крім родини Арбузова, опинилися сім'ї харківського губернатора Михайла Добкіна і міністра оборони Павла Лебедєва, пише видання.

Реклама:

Їхній дохід становив10,2 і 4,3 млн гривень. Звідки такі суми, декларанти пояснювати відмовляються.

"Це дивіденди і відсотки. Всі дані вказані в декларації. З усіх сум сплачено податки. Тему сім'ї та доходів я б коментувати не хотів", - коротко пояснив Добкін.

У рейтинг також потрапили сім'ї голови Ради міністрів Криму, п'яти губернаторів, дев'яти міністрів, чотирьох співробітників АП та керівника НБУ Ігоря Соркіна.

У 15 з 20 випадків головні добувачі - саме родичі впливових чиновників.

Менше дружин, наприклад, заробляють: міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник (у нього немає будинку, зате у його дружини є катер), радник президента Юрій Каракай, йдеться у повідомленні.

Серед чиновників, які заробляють більше своїх родичів - Добкін, міністр освіти і науки Дмитро Табачник, глава НБУ Ігор Соркін, заступник голови Адміністрації президента Олег Рафальський та губернатор Черкаської області Сергій Тулуб.

Як зазначається, при складанні рейтингу розглядалися декларації про доходи за минулий рік всіх членів Кабінету міністрів, голови НБУ, керівного складу Адміністрації президента, штатних радників глави держави, губернаторів, голови ради міністрів АР Крим та голови КМДА Олександра Попова. Всього - 55 осіб.

Нагадаємо, Арбузов задекларував 2,765 млн гривень доходів в 2012 році, а загальна сума доходів членів сім'ї міністра становить 13,393 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!