Путін може заслати Міллера в Тюмень

Неділя, 28 квітня 2013, 12:15

Спікер сенату Росії Валентина Матвієнко запропонувала президенту Володимиру Путіну план децентралізації Росії: головні офіси держкомпаній треба перенести в глибинку – "Газпром" у Тюмень, "Роснефть" до Сибіру, "Інтер РАО ЄЕС" в Калінінград.

Путін сперечатися не став, передає rbcdaily.

Необхідно провести децентралізацію країни, заявила спікер сенату Валентина Матвієнко на раді законодавців. У Москві зосереджено 80% всіх фінансів країни. А москвичі страждають.

Наприклад, у США все правильно: в Детройті автомобільний кластер, фінанси в Нью-Йорку, інновації в Силіконовій долині, а Вашингтон всього лише адміністративний центр.

Реклама:

"Москва, як пилосос, з глибинки втягує молоді таланти, збіднюючи регіони, - аргументувала спікер. - Щоб провінція перестала з заздрістю дивитися на Москву - мовляв, є Москва, а є інша Росія, - нам треба зважитися. Це розгорне і транспортні потоки".

Матвієнко знає, що ідея викличе великий опір: "Всі хочуть жити в Москві і мати будинок на Рубльовці. Менеджери не захочуть їхати з Москви? Хороші захочуть, для них головне патріотизм і інтереси компанії, кар'єра. У глибинці повітря свіже та продукти кращі".

У Росії понад 1500 акціонерних товариств з державною участю, підрахувала Матвієнко. "За наявності волі та розуміння керівників компаній проект протягом трьох років можна реалізувати, - вважає Матвієнко. - А тут маленькі представництва по 15 чоловік залишити. Офіси продати і витратити гроші на будівництво офісів у регіонах".

Володимир Путін посміхнувся: "Газпромнефть" до Пітера чомусь переїхала з Омська. Говоримо все правильно, а на практиці по-іншому виходить. Питання в тому, щоб не робити це різко і не оголити Москву. У Москві є свої плани інвестиційного розвитку. Взяти і відрізати фінансові потоки не можна - реальні проблеми будуть".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: