Експерти оцінили втрати вкладників на Кіпрі в 14 мільярдів євро

Понеділок, 22 квітня 2013, 19:55

Вкладники у двох найбільших банках Кіпру - Laiki і Bank of Cyprus - могли втратити близько 14 млрд євро, а на капіталізацію потрібно 7,8 млрд євро.

Про це заявили експерти одного з найбільших у світі інвестфондів - Pimco, пишуть "Ведомости".

Кредитний портфель двох банків досягає 56 млрд євро та, за розрахунками Pimco, чверть цієї суми буде втрачена до середини 2015 року, говориться в опублікованому в кіпрських ЗМІ дослідженні.

Аналітики інвестфонду звертають увагу на величезний портфель проблемних кредитів Laiki в Греції - у кредитному портфелі в 10 млрд євро, на думку експертів, значна частина "мукора" і втрати можуть скласти 4, 5 млрд євро.

Реклама:

Збитки кредитного портфеля Bank of Cyprus експерти оцінюють в 3,6 млрд євро на внутрішніх кредитах і 2,5 млрд євро на грецьких цінних паперах.

Як вважає інвестфонд, найбільші збитки банк зазнає на кредитуванні комерційної нерухомості та на кредитах, виданих на розвиток бізнесу.

У цілому кожному з банків треба приблизно по 4 млрд євро на капіталізацію, не включаючи 1,8 млрд євро, вже виданих на підтримку Laiki кіпрським державою, йдеться в дослідженні.

Нагадаємо, Кіпр проводить реструктуризацію двох найбільших банків за рахунок їх вкладників, власників паперів та акціонерів. Таке рішення було прийнято в березні Єврогрупою після того, як Кіпр відмовився від ідеї примусового списання по всіх депозитах у банках острова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: