Ахметов і Григоришин не можуть поділити землю в Криму

П'ятниця, 8 березня 2013, 13:29

Структури, що належать Рінату Ахметову і Костянтину Григоришину, ведуть між собою боротьбу за земельну ділянку в Симеїзі.

За даними ZN.UA, підконтрольна Григоришину фірма "Тай-Інвест" у листопаді 2012 року отримала право викупу двох ділянок у Парковому площею 0,65 га та 0,4866 га.

Також їй надано дозвіл на розробку документації для отримання права оренди майже гектара землі для будівництва пансіонату.

Керівником "Тай-Інвест" є депутат Сімеїзької селищної ради Олександр Анікєєв, який очолює департамент ще однієї структури української імперії Григоришина - "КУА" Глобус Ессет Менеджмент".

Реклама:

У свою чергу Рінат Ахметов допомогою ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" у 2004 р. купив у Сімеїзі пам'ятник архітектури, історії та культури місцевого значення "Новий Кучук-Кой".

До облаштування дачі він запросив знаменитих художників "срібного віку", а оточує її старовинний парк-пам'ятник садово-паркового мистецтва.

Вся садиба розмістилася на 3,6 га, які СКМ теж пізніше викупив - за 13 млн грн.

Законність операцій була поставлена ​​під сумнів після помаранчевої революції, але суди були на боці СКМ.

Тим часом найбільше клопоту Ахметову в "Кучук-Кої" розташована по сусідству фірма "Еліта Ялос", що орендувала корпус "оптимізованого" санаторію "Криворізький Гірник" та землю під їх обслуговування.

Конфлікт виник спочатку з вини Симєїзської влади, яка неакуратно нарізала олігархам землю - ділянки накладалися одна на одну. І в квітні 2006 р. СКМ заявила про спробу незаконного вторгнення на територію садиби "Новий Кучук-Кой".

Повідомлялося, що працівники ТОВ "Еліта-Ялос" розібрали 80 м огорожі, намагаючись зайняти парк, але були відкинуті приватною охороною СКМ.

СКМ звернулася до правоохоронних органів із заявою про притягнення до відповідальності посадових осіб ТОВ "Еліта-Ялос" за несанкціоноване вторгнення на охоронну територію пам'ятника.

У господарських судах Донецької області СКМ оскаржила рішення Симеїзької селищної ради щодо відведення під будівництво та облуговування кліматопавільйонів і передачу в оренду 1,9 га ТОВ "Тай-інвест".

Пам'ятник, як і раніше належить Рінату Ахметову, тільки тепер - через кіпрську структуру-нерезидента.

"Думається, навряд чи змінилася і його позиція щодо можливого сусідства з фірмами Григоришина, які мають намір розгорнути будівництво поруч з пам'ятником, збереження якого СКМ відстояла в донецьких судах і в рукопашній сім років тому", - пише оглядач.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: