Українські багатії віддають тисячі євро за дворянські титули

Субота, 30 березня 2013, 11:02

В Україні йде торгівля дворянськими титулами.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як повідомляється, генеалогічне дерево з блакитною кров'ю перестає бути проблемою, якщо є зайві кілька тисяч євро.

У сюжеті йдеться, що ажіотаж навколо титулів досяг вищих політичних кіл.

Реклама:

Тепер аристократами стали колишні президенти Леонід Кучма, Віктор Ющенко (його ще й приписали до роду отамана Петра Калнишевського) та інші.

"Це таке пострадянське безкультур'я. Люди втратили можливість пишатися своїми прямими предками, то вони шукають щось таке, що могло б поліпшити їх імідж", - вважає завідуючий сектором генеалогічних та геральдичних досліджень Валерій Томозов.

Насправді, каже експерт, наша новітня так звана еліта виходить з більш демократичних верств. В обласному архіві чисті аркуші в ревізьких казках - це книги з перепису населення Російської імперії - довелося пронумерувати олівцем від руки, тому що мисливці за титулами їх просто крадуть.

"Потім заповнюють сучасним чорнилом документи. І були у нас такі прецеденти, коли ми знаходили на аукціонах документи, які позиціонувалися як 18-19 століття, а насправді це були сучасні документи, але тільки на папері того періоду", - пояснила директор архіву Київської області Софія Каменєва.

Збіднілі дворянські нащадки і самопроголошені "королі" торгують блакитною кров'ю. У кожного титулу своя ціна.

На сайті "Нової Еліти Росії" звання князя пропонують за 12 тис євро, графа - за 8 тис євро, а барона ще дешевше - 5,7 тис євро, йдеться у сюжеті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!