Курченко купив мережу газових АЗС в Німеччині - ЗМІ

Середа, 27 березня 2013, 14:43

Група компаній "СЄПЕК" придбала мережу газових заправок Sparschweingas в Німеччині.

Про це повідомили два незалежних джерела - представник компанії і один з колишніх контрагентів групи, пише Forbes.ua.

Згідно з повідомленням, мережа Sparschweingas складається з 210 газових заправок.

На своєму сайті компанія повідомляє, що володіє, крім мережі заправок, також автомобільними ремонтними майстернями. Компанія була створена в 1938 році, а перша газова заправка мережі з'явилася у 1963 році. Заправки мережі знаходяться в Баварії, Берліні і Нижній Саксонії. Дослівний переклад назви компанії - "Свиня-скарбничка-газ".

Реклама:

"За словами менеджера групи, переговори про продаж між Sparschweingas і представниками "СЄПЕК"почалися ще в минулому році. Топ-менеджер компанії-контрагента "СЄПЕК" стверджує, що в кінці 2012 року група почала поставляти Sparschweingas російський газ. Поставки йшли через польські порти", - пише видання.

У свою чергу, в прес-службі "СЄПЕК" повідомили, що не можуть підтвердити придбання мережі АЗС.

"У даний момент проводяться переговори з великими міжнародними гравцями європейського нафтового ринку, - йдеться у відповіді на запит. - Поки переговорний процес не буде завершений, ми не хочемо розголошувати деталі".

Один з менеджерів "СЄПЕК" який попросив не вказувати його імені, зазначає, що німецька мережа була виставлена на продаж ще три роки тому - продавець довгий час не міг знайти покупця для неї. Опитані експерти не змогли назвати вартість німецької мережі - виходячи з технічного стану заправок, мережа може коштувати від 45 млн до 100 млн доларів.

Нагадаємо, групі "Газ Україна" за останні півтора року вдалося монополізувати ринок зрідженого газу в Україні.

СЄПЕК (раніше - "Газ України") спеціалізується на торгівлі зрідженим та природним газами, нафтопродуктами та товарами для нафтогазової галузі, експлуатує близько 150 АЗС. Основним акціонером група називає Сергія Курченко, не так давно став власником футбольного клубу "Металіст" (Харків).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: