Бюджетний комітет перерозподілив 1,7 мільярдів на "потрібні" регіони

Середа, 27 березня 2013, 13:18

Бюджетний комітет Ради перерозподілив 1 мільярд 700 мільйонів гривень на користь "потрібних" відомств, регіонів і об’єктів.

Про це заявив член бюджетного комітету, опозиційний депутат-мажоритарник Олександр Чорноволенко, пише "Тиждень".

За його словами Кабмін підготував перелік об’єктів, які будуть фінансуватися з державного бюджету нинішнього року, як інвестиційні об’єкти без подання необхідних матеріалів, без обґрунтування.

Зокрема, найбільші суми дістались місту Єнакієве – 100 мільйонів, тоді як Херсонській області - 18, Черкаська -10, Чернівецька – 7, Одеська – 19, Полтавській - 13 мільйонів, а Донецькій області перепало 60 мільйонів гривень.

Реклама:

Крім того Генеральній прокуратурі додатково виділили 209 мільйонів, СБУ – 31 мільйонів, Держслужбі охорони - 48 мільйонів гривень.

Опозиціонер також зауважив, що Державне агентство з інвестицій уже не залучає інвестиції в Україну, а навпаки намагається взяти з державного бюджету: просило 300, а отримало - 100 мільйонів.

Також продовжують фінансувати національне агентство з проведення фінальної частини Євро – 2012.

Чорноволенко звернув увагу на численні помилки у документах, підготовлених для засідання комітету.

На його думку не краще повелися і депутати бюджетного комітету, забравши з цієї суми 90 мільйонів і розподіливши їх на об’єкти у своїх округах.

Взагалі, стверджує Чорноволенко, це виглядало дуже дивно, бо не було ні проектної документації, ні обґрунтування фінансування цих об’єктів.

"Це звичайний дерибан. Це може бути кваліфіковано за 365 статтею – зловживання владою з метою створення власного іміджу. Передбачена відповідальність – 7 років ув’язнення, адже приймати рішення щодо розподілу фінансів може тільки Верховна Рада на пленарному засіданні", - заявив Чорноволенко.

"Коли за це беруться окремі депутати, які розподіляють фінансові ресурси, це дуже схоже на корупційні дії. Тому я звернувся із запитом до Генеральної прокуратури з тим, щоб зупинити цей дерибан бюджету і щоб ніколи ВРУ в новому скликанні так не робила", - заявив він.

Як відомо, у вівторок пресу не пускали на засідання бюджетного комітету Верховної Ради, на якому планувалося розглянути питання про перерозподіл 1,7 мільярдів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: