"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українця засудили за підроблений сайт HeadHunter

Середа, 27 березня 2013, 12:48

Рекрутінговий сервіс HeadHunter спільно з компаніями Group IB і UALinux, що розслідують кіберзлочини, розкрив шахрайську схему.

Про це пише Digit.ru з посиланням на повідомлення сервісу.

Як повідомляється, в ній зловмисник дурив користувачів за допомогою підробленого фішингового сайту з використанням бренду HeadHunter.

Фішинговий сайт headhuhter.ru, виявлений в 2012 році, використовував підроблений домен, що відрізняється від оригінального на одну букву. Сайт нелегально використовував товарний знак HeadHunter.

Реклама:

Фахівці з GroupIB з'ясували, що ресурс використовується власником для SMS-шахрайства. Зараз даний ресурс закритий, сказали в HeadHunter.

Якщо користувач переходив на фішинговий сайт, він бачив повідомлення, що пропонує авторизуватися за допомогою номера мобільного телефону. Далі він отримував SMS-повідомлення з кодом, який пропонувалося ввести на сайті. Однак ця "авторизація" підписувала користувача на платні послуги контент-провайдерів.

Збиток, нанесений користувачам, і число потерпілих експерти не розголошують.

Творцем ресурсу виявився 20-річний українець, проти нього було порушено адміністративну справу за статтею 51-2 КпАП України ("Порушення прав на об'єкти інтелектуальної власності"). Один із судів країни визнав його винним і наклав штраф, сума якого не розкривається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!