АМКУ виявив у Дніпропетровську зловживання монопольним становищем

Субота, 23 березня 2013, 11:20

Антимонопольний комітет встановив, що квитки на дніпропетровських автовокзалах продавались за завищеними цінами.

Про це повідомила голова Дніпропетровського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Наталія Кучугура, передає "Радіо свобода".

За її словами, як виявили фахівці, ПАТ "Дніпропетровське обласне підприємство автобусних станцій", яке є монополістом на ринку автотранспортних послуг, упродовж двох років застосовувало економічно необґрунтовані тарифи на послуги, що надаються пасажирам, і на обов’язкові послуги, що надаються автоперевізникам.

Кучугура повідомила, що підприємство також необґрунтовано на 17 мільйонів гривень завищило фактичні витрати, які бралися при розрахунку послуг, пов’язаних із перевезенням пасажирів, і послуг перевізникам. Також воно застосовувало різний збір на різних напрямках руху автобусів: на міжміському сполученні – 15%, на приміському – 10%.

Реклама:

Такі дії визнані "зловживанням монопольним становищем" і такими, що "могли призвести до утиску інтересів більш як 10 мільйонів пасажирів на рік".

Автовокзал має сплатити до державного бюджету штраф у 3 мільйони гривень. Також його зобов’язали встановити обґрунтовані ціни на послуги.

"Будемо відслідковувати виконання підприємством зобов’язань", – сказала представник Антимонопольного комітету.

В обласному підприємстві автобусних станцій поки не коментують ситуацію з тарифами, посилаючись на відрядження свого керівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!