"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft у 2012 році отримувала 266 запитів від спецслужб щодня

П'ятниця, 22 березня 2013, 19:45

Microsoft услід за Google вирішила розкрити дані про те, скільки разів спецслужби і поліція США зверталися до неї з метою вивідати інформацію про користувачів.

Виявилося, що в 2012 році компанія отримувала близько 266 таких запитів щодня, передають "Вести экономика".

У загальній складності Microsoft опрацювала 75,378 тис повідомлень від представників "силовиків" - не тільки американських, а й іноземних.

Невідомо, скільки саме запитів компанія задовольнила, але потенційно вона могла розкрити дані про 137,424 тис акаунтів в своїх хмарних системах та іншу конфіденційну інформацію, повідомив віце-президент Microsoft Бред Сміт.

Реклама:

Про те, як часто спецслужби цікавляться користувачами Microsoft, компанія розповіла в спеціальному звіті "Запити від правоохоронних органів в 2012 році".

З нього ж можна отримати інформацію про те, які країни діють активніше за інших: 66% запитів надійшло з США, Великобританії, Туреччини, Німеччини та Франції. Менеджмент обіцяє, що подібні документи будуть публікуватися кожні шість місяців.

Для порівняння: Google за III і IV квартал 2012 року отримала 21,389 тис запитів на розкриття інформації про 33,634 тис користувачів по всьому світу. З 2009 року кількість таких звернень зросла на 70%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: