Думка експерта: Ситуація на Кіпрі може привести фінустанови до загибелі

Четвер, 21 березня 2013, 17:11

Не виключена загибель цілої низки фінансових установ.

Про це заявив адвокат, керівник Харківського офісу ЮФ "Ілляшев та Партнери" Олексій Христофоров, коментуючи остаточну відмову Кіпру від ідеї введення збору з вкладів в місцевих банках.

"Так чи інакше, неминучим представляється відтік грошей з кіпрських банків, масштаби якого уявити поки важко, оскільки випадок є безпрецедентним у новітній історії", - сказав адвокат.

За його словами, не виключена загибель цілої низки фінансових установ, які стануть банкрутами і зникнуть з ринку, поховавши з собою багатомільйонні суми на рахунках своїх вкладників.

Реклама:

"Республіка Кіпр надала достатньо суворий урок казнокрадам і податковим ухильниками всіх мастей і національностей: вклади в іноземні банки, які є резидентами і юр особами права іноземної держави (якою б "тихою" не була "гавань") відтепер панацеєю не є", - зазначив експерт.

На думку Христофорова, починаються глобальні зміни уявлень про функціонування банківської системи.

"Не сумніваюся в тому, що ми є свідками початку глобальних змін в уявленнях про банківську систему і банківські послуги, що складалися сторіччями (наприклад, ми вже встигли звикнутися з думкою про те, що банківської таємниці як такої вже не існує, чи не так?)", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: