Україна має шанси виграти суд у "Газпрому" - Фірташ

Середа, 20 березня 2013, 11:56

Україна зможе виграти Стокгольмський арбітраж у разі подачі Росією позову про недобір газу, мінімальний об'єм купівлі якого зафіксовано у контрактах 2009 року.

Про це заявив український олігарх Дмитро Фірташ, передає УНІАН.

"Чи є гарантії, що Україна не програє суд у Стокгольмі? Напевно, немає. Такого сказати не можна. Я думаю, на 80-90%, що Україна виграє, це моя точка зору", - заявив Фірташ.

Він також відзначив, що вважає за правильне рішення держави недобирати газ.

Реклама:

"Я вважаю, що рішення було ухвалене правильне. Підземні сховища газу переповнені, дівати газ нікуди, - відзначив Фірташ. - А все, що віддаємо "Газпрому", це те, що забираємо з бюджету, із зарплат, з доріг".

Фірташ також нагадав, що об'єм внутрішнього споживання газу в Україні не відповідає тому, що прописано в газових контрактах 2009 року.

"Як можна було підписуватися на 44 млрд з купівлі газу, коли усередині країни немає такого споживання", - заявив Фірташ.

Нагадаємо, структури Фiрташа, якi постачають газ бiльшостi хiмпiдприємств, збираються поставити iншим промисловим споживачам країни на прохання "Нафтогазу" близько 2 млрд кубометрів газу у 2013 році.

Як повідомлялося, експертів дивує те, що за словами власника Group DF Дмитра Фірташа, "Нафтогаз" попросив його продати промисловим споживачам до 2 млрд кубометрів газу в 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!