Українці почали частіше змінювати мобільних операторів

Середа, 20 березня 2013, 09:09

Три українські мобільні оператори "Київстар", МТС та "Астеліт" - в 2012 році показали рекордне зростання кількості абонентів.

В цілому за підсумками року абонентська база трьох компаній зросла більш ніж на 7%, що стало найвищим показником за останні три роки, пише "Комерсант-Україна".

Це пов'язують із зростанням популярності телефонів dualSIM. Заступник директора дослідницької компанії GfK Ukraine Гліб Вишлінський вважає, що збільшення кількості абонентів, що користуються декількома SIM-картами, пов'язане з подорожчанням міжмережевих розмов.

Але частина абонентів просто змінювала операторів, говорить в.о. директора з маркетингу компанії "Київстар" Віталій Ворожбит.

Реклама:

За даними "Київстару", рівень відтоку абонентів компанії в 2012 році від кварталу до кварталу коливався на рівні від 6,6% до 8,4% і був на 0,7-1,9 процентних пункти більше, ніж роком раніше.

Рівень відтоку абонентів МТС протягом I-III кварталів також був на 0,7-0,9 п.п. вище, ніж у 2011 році, - на рівні 7,7-9%, а в IV кварталі впав з 8,1% до 5,8%. Астеліт не публікує даних з відтоку абонентів.

"Швидше за все, абонентів підштовхувало до частої зміни операторів постійна зміна умов тарифних планів, - вважає високопоставлене джерело видання в Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації. - Тарифи то підвищувалися, то знижувалися під тиском АМКУ".

Непостійність абонентів відбивається на фінпоказниках операторів.

За підсумками року середній дохід з одного абонента у "Київстару" і "Астеліту" скоротився на 2% і 3% відповідно, а у МТС зберігся на тому ж рівні. При цьому всі компанії відзначають зростання використання голосових і неголосових послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!