Авансові платежі платить лише кожне 11-е підприємство - Клименко

Понеділок, 18 березня 2013, 15:38

З 350 тисяч підприємств, які сплачують податок на прибуток, авансові платежі необхідно здійснювати лише близько 30 тисячам.

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час круглого столу "Інвестиційний та бізнес-клімат в Україні очима влади та інвесторів: чи відбулися істотні зміни на краще?", пише ZN.UA.

"Тобто 90% платників подають розрахунки та сплачують податок на прибуток в кінці року. Полегшення це для бізнесу? Звичайно, полегшення", - стверджує міністр.

Клименко повідомив, що сьогодні розробляються ініціативи щодо зарахування переплат по дивідендах в рахунок авансових платежів.

Реклама:

"Таку ініціативу ми підтримуємо, вона повністю відповідає нашій логіці - потрібно стимулювати підприємства, які в Україні платять дивіденди", - зазначив глава Міндоходів.

Як повідомлялося, за лютий надходження з податку на прибуток до загального фонду держбюджету склали 10,15 млрд гривень.

За оперативною інформацією Міндоходів, авансові платежі з податку на прибуток в структурі надходження податку в лютому склали 33,1%, нарахування податку за IV квартал 2012 року - 57,9%.

У січні відрахування бізнесу з податку на прибуток склали 3,92 млрд гривень. Тобто сукупно за січень-лютий-2013 вони досягли 14,07 млрд гривень, що більш ніж на 20% більше, ніж за цей же період 2012 року (11,475 млрд гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: