У США розкрили аферу з кредитками на 200 мільйонів

Середа, 6 лютого 2013, 15:47

Поліція США розкрила мережу кібершахраїв.

Про це пише "ZN.UA" з посиланням на прокурора Нью-Джерсі Пола Фішмана.

Як повідомляється, шахраї підробили більше 25 тис карт і брали по ним великі позики. Поки арештовано 13 чоловік, але в ФБР впевнені, що у них могли бути спільники по всьому світу.

"Арешти пройшли відразу в чотирьох штатах. І це тільки невелика частина злочинної мережі, яка із США простягнулася в Індію, Канаду, Китай, Об'єднані арабські емірати, Румунію, Японію і в Пакистан. Вихідці з цієї країни становили кістяк угрупування. Як мінімум двоє з 13 затриманих у США - родичі. Ще п'ятеро осіб у розшуку", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Це одна з найбільших справ, що стосується шахрайства з кредитними картами. Внаслідок дій злочинної групи було завдано збитків в 200 млн доларів. І це тільки попередня оцінка", - заявив прокурор.

За його словами, мова йде не про звичайну крадіжку номерів чужих карт. Всі 25 тис кредиток, які використовували шахраї, справжні. Підробкою були люди, на яких ці карти видавалися. Точніше - цих людей не існувало зовсім.

"Злочинці використовували близько 7 тис підроблених водійських прав. А щоб підтвердити кредитну історію, надавали фальшиві комунальні рахунки", - розповідає Фішман.

Як повідомляється, отримавши карту, шахраї або відразу купували щось дороге в борг, або розплачувалися кредиткою за начебто надані послуги в фіктивних компаніях, які самі ж і створили.

Втім, для прикриття використовували і кілька реально існуючих фірм. Витрачали крадені мільйони з меншою винахідливістю: дорогі машини, люксовий одяг, електроніка, ювелірні прикраси. Схема справно працювала протягом 10 років. Тепер кожному загрожує до 30 років в'язниці і багатомільйонні штрафи.

Через шахрайства з картами банки по всьому світу не дорахувалися торік майже 8 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: