"Донбасаеро" заборгувала "Укртатнафті" один мільйон

Четвер, 21 лютого 2013, 18:49

"Укртатнафта" в ході процедури банкрутства "Донбасаеро" має намір витребувати з авіаперевізника заборгованість на суму 1,097 млн гривень.

Про це йдеться у визначенні госпсуду Донецької області від 6 лютого 2013 року, оприлюдненому в Єдиному держреєстрі судових рішень, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, 10 січня 2013 суд порушив справу про банкрутство "Донбасаеро", а також ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру санації боржника строком на шість місяців до 9 липня 2013 року. Розпорядником майна боржника був призначений арбітражний керуючий Леонід Талан, який також був призначений розпорядником майна авіакомпанії "АероСвіт".

"28 січня в суд надійшла заява від "Укртатнафти" про визнання кредитором у справі на суму 1,097 млн гривень, в результаті чого суд вирішив призначити розгляд заяви на 27 березня, і доручив кредитору до цієї дати провести звірку розрахунків з боржником на дату введення мораторію, а акт звірки подати в суд", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Суд також зобов'язав "Донбасаеро" і розпорядника майна відкликати заяву кредитора.

Крім того, 1 лютого до суду надійшла заява від ТОВ "Київ-Кетерінг" з вимогами до "Донбасаеро" на суму 103,478 тис гривень основного боргу та 1,147 тис гривень витрат по сплаті судового збору.

Суд призначив розгляд зазначеної заяви також на 27 березня.

Як повідомлялося, борг авіакомпанії "АероСвіт" перед "Укртатнафтою" складає більше 1 млрд гривень. 

Авіакомпанія "Донбасаеро" разом з авіакомпаніями "Дніпроавіа" і "Аеросвіт" входить в альянс "Українська авіаційна група", який підконтрольний українській групі "Приват".

НАК "Нафтогаз України" належить 43,05% акцій "Укртатнафта", ще по 28% контролюють структури групи "Приват" і Олександра Ярославського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: