"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" каже, що не винен італійцям 3,9 мільярди доларів

Четвер, 21 лютого 2013, 17:08

"Нафтогаз України" заявляє, що Стокгольмський суд не зобов’язував його поставити 13,1 млрд куб. м природного газу італійській компанії IUGAS.

Про це йдеться у прес-релізі компанії, поширеному у четвер.

"За результатами розгляду Стокгольмським арбітражним судом спору між італійською компанією IUGAS і "Нафтогаз України" 19 жовтня 2010 року і 19 грудня 2012 року були прийняті рішення, згідно з якими рішення про стягнення з "Нафтогазом" 13,1 млрд куб. м природного газу на користь італійської компанії IUGAS не приймалося", - йдеться у повідомленні.

Нафтогаз наголошує, що Стокгольмський арбітражний суд вирішив, що "у період до 1 вересня 2008 року "Нафтогаз України" не несе відповідальності за нездійснення поставок природного газу в зв'язку з тим, що IUGAS не подавала заявок на його поставку".

Реклама:

Також "Нафтогаз" наголошує, що суд вирішив, що "в період з 1 вересня 2008 року по 31 грудня 2010 року відповідальність Компанії "Нафтогаз України" обмежується штрафом у 12,7 млн доларів"

Крім того, "в період 2011-2012 рр. "Нафтогаз" не несе відповідальності за нездійснення поставок природного газу в зв'язку з існуванням обставин, які були поза контролем Компанії".

"Стокгольмський арбітражний суд не приймав рішень щодо поставок природного газу в 2013 році (останній рік дії контракту)", - наголосили в "Нафтогазі".

Крім того, "Нафтогаз" має намір вимагати від видання "Комерсант-Україна" опублікувати спростування інформації про те, що "Нафтогаз України" програв судову суперечку на 3,9 млрд доларів  італійському трейдеру Italia Ukraina Gas (IUGAS).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: