Катар створює незалежний інвестиційний фонд

Вівторок, 19 лютого 2013, 20:47

Qatar Holding формує новий інвестиційний фонд обсягом 12 млрд доларів для покупки активів по всьому світу.

Про це повідомив високопоставлений чиновник, передає Reuters.

Віце-голова підрозділу державного інвеcтфонду Катару Хуссейн аль-Абдулла, який також є членом ради Qatar Investment Authority (QIA), сказав, що компанія отримає лістинг на фондовій біржі Дохи протягом шести-восьми тижнів.

"Всього не перелічити - акції, облігації, нерухомість, приватні інвестиції. Ми будемо шукати в кожному секторі кожної країни по всьому світу", - сказав він журналістам.

Реклама:

Після проведення IPO фонд буде володіти капіталом у 6 мільярдів ріалів, з яких половину вкладе Qatar Holding, а половина буде залучена від приватних інвесторів.

Початкова пропозиція акцій буде доступна тільки для жителів Катару, проте зарубіжні інвестори зможуть купити акції пізніше, сказав Хуссейн аль-Абдулла.

"Це світова інвестиційна компанія, щоб інвестувати за кордоном, а не в Катарі", - сказав він, додавши, що вона планує гарантувати п'ятивідсоткові дивіденди в перший рік роботи.

Минулого тижня газета Telegraph повідомила, що суверенний фонд Катару може вкласти до 3,5 млрд доларів в акції та конвертовані єврооблігації російського держбанку ВТБ.

Qatar Holding - це інвестиційна гілка державного фонду QIA. Витрачаючи на інвестиції близько 30 млрд доларів на рік, QIA купує частки в відомих західних компаніях, таких, як Xstrata, Volkswagen, Porsche, Harrods.

Катар витрачає мільярди доларів на покупку компаній за кордоном, а також інвестує в більш бідні арабські держави, частково, щоб підвищити свій політичний вплив.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: