"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Присяжнюк хоче продавати закордон більше українського м'яса

Понеділок, 11 лютого 2013, 16:35

Уряд збирається забезпечити внутрішні потреби споживання м’яса та реалізацію експортного потенціалу.

Відповідне завдання озвучив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, йдеться у повідомленні у Мінагропроду.

"У 2013 році планується зменшити імпорт свинини на 40%, розпочати експорт курятини до країн ЄС та продовжувати нарощення поголів’я ВРХ. Однак пріоритетним залишиться підвищення якості продукції тваринництва та збільшення продуктивності худоби", - сказано у повідомленні.

У відомстві повідомили, що згідно із держпрограмою активізації економіки на 2013-2014 роки, в Україні планують збудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси.

Реклама:

"Для цього у 2013 році ми спрямуємо частину коштів таким чином, аби вмотивувати сільгоспвиробників будувати нові ферми. Держава продовжить виплату дотацій за збереження та утримання молодняку ВРХ, що дасть змогу додатково зберегти у 2013 році понад 500 тис голів", − зауважив Присяжнюк.

Як повідомлялося, за даними Россільгоспнагляду РФ, найбільший постачальник м'яса з України ввозив в Росію американську свинину з рактопаміном, тому відомство ввело тимчасові обмеження на ввезення до Росії м'ясної продукції українського ТОВ "Фенікс".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!