У США хочуть створити безкоштовну мережу Wi-Fi для всієї країни

Понеділок, 11 лютого 2013, 13:40

Уряд США хоче створити в країні національну мережу бездротового інтернету (Wi-Fi).

Про це пише BFM.ru з посиланням на The Washington Post.

Очікується, що мережа буде володіти настільки гарною якістю зв'язку, що користувачі зможуть дзвонити і шукати інформацію в інтернеті без необхідності щомісячно оплачувати телефонні рахунки.

Пропозиція, висунута Федеральним агентством зв'язку, змусила схвилюватися всю 178-мільярдну індустрію бездротового інтернету, яка почала в терміновому порядку лобіювати ідею про те, що законодавцям необхідно переглянути цю ініціативу, говорять аналітики.

Реклама:

Як повідомляється, пропозиція, однак, сподобалася Google, Microsoft і іншим технічним гігантам, які вважають, що загальнодоступний Wi-Fi дозволить розробити нові пристрої і додатки, від яких виграє більшість американців, в першу чергу малозабезпечених.

Бездротове з'єднання, яким Федеральне агентство зв'язку хоче охопити всю територію США, буде більш високої якості, ніж те, яке є зараз у більшості домогосподарств. Сигнал урядового Wi-Fi зможе проникати крізь товсті бетонні стіни, подорожувати над пагорбами й оминати дерева.

"Якщо проект вдасться реалізувати, безкоштовний доступ в інтернет з'явиться у всіх американських містах і багатьох сільських регіонах. Нові мережі дозволять зробити можливими багато речей, які зараз реалізувати практично неможливо - автомобіль самостійно зможе зв'язатися з іншою машиною, що знаходиться в милі від нього, а пристрій стеження за роботою серця пацієнта зможе передавати дані на інший кінець міста", - йдеться в повідомленні.

Якщо ініціатива буде схвалена, для появи безкоштовної національної мережі Wi-Fi буде потрібно кілька років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: