"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Присяжнюк каже, що Україна може зменшити імпорт свинини на 40%

Понеділок, 11 лютого 2013, 13:29

Україна може у 2013 році зменшити імпорт свинини на 40%, при цьому у структурі споживання частка імпортованого в Україну м’яса та м’ясопродуктів знизиться із 17% до 7%.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба відомства.

Так, Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки передбачено збудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси. Окрім того, у 2013 році держава буде підтримувати одноосібників та власників сімейних ферм, аби наростити виробництво свинини та підвищити її товарність, йдеться у повідомленні.

"На сьогодні українці споживають 90% продуктів харчування, вироблених в Україні. Це дуже високий показник. Сьогодні ми імпортуємо лише екзотичні овочі, фрукти, рибу та певну кількість м’яса птиці та свинини. І у цьому році ми зможемо зменшити імпорт свинини на 40%", - зауважив Присяжнюк.

Реклама:

Він наголосив, що реалізація такого завдання передбачена і в Державній програмі активізації економіки на 2013-2014 роки, одним із виконавців якої стане Мінагрополітики.

"Надзвичайно важливим питанням залишається заохочення сільгоспвиробників будувати, реконструювати та модернізувати тваринницькі комплекси. Тому у 2013 році ми спрямуємо частину коштів таким чином, аби вмотивувати сільгоспвиробників будувати нові ферми", - додав міністр.

Крім того, у поточному році держава стимулюватиме виробництво тваринницької продукції господарствами населення, продовжуватиме надавати вагому державну підтримку одноосібникам, зокрема за утримання молодняку великої рогатої худоби.

Все це забезпечить збільшення виробництва тваринницької продукції, сприятиме створенню нових робочих місць на селі, а також дасть можливість розвинути інфраструктуру села та поліпшити соціальну сферу, повідомляє прес-служба.

"Існуючі та нові форми підтримки власників сімейних ферм будуть заохочувати їх збільшувати виробництво тваринницької продукції, зокрема якісної свинини та підвищувати її товарність", - додав Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!