"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ставицький заговорив про профіцит видобутку газу

Четвер, 24 січня 2013, 18:04

Україна може вийти на профіцит видобутку газу вже через п'ять років за умови активізації видобутку цієї сировини на власній території.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький в Давосі, анонсуючи, підписання газової угоди між Україною і Shell, передає "УНІАН".

"Ми зараз можемо лише прогнозувати, за оптимістичним сценарієм компанії Shell, це близько 20 млрд кубічних видобутку на рік, за песимістичним - не менше 7-8 мільярдів кубічних метрів на рік ... Якщо ми досягнемо оптимістичного сценарію, це повністю вирішить питання дефіциту, який зараз є в нашій державі, і навіть вийдемо на профіцит ", - сказав міністр, додавши, що на такий рівень видобутку вуглеводнів можна вийти через 5 років.

Також він зазначив, що підписання угоди дозволить Україні залучити інвестиції в обсязі близько 10 млрд доларів.

Реклама:

Нагадаємо, 23 січня Кабмін схвалив проект угоди про розділ продукцііот видобутку сланцевого газу на Юзівської площі між Україною, компанією Shell Exploration and Production Ukraine Investment BV і "Надра Юзівська".

Як писала "Економічна правда", Shell та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: