До 2050 року Китай, США та Індія стануть найбільшими економіками світу

Четвер, 17 січня 2013, 11:17

Криза прискорила зрушення "центру тяжіння" світової економіки, при цьому до 2050 року Китай, США та Індія стануть найбільшими економіками світу/

Про це йдеться у щорічному звіті "Світ у 2050 році", опублікованому групою по макроекономічним дослідженням PricewaterhouseCoopers LLP (PwC), передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в звіті, світова криза прискорила зрушення "центру тяжіння" світової економіки, при цьому до 2050 року Китай, США та Індія стануть найбільшими економіками світу.

Однак і країни з економікою, що розвивається зіткнуться зі значними труднощами в своєму прагненні зберегти високі темпи зростання останніх років, вважають експерти.

Реклама:

У звіті зроблено висновок про те, що країни з економікою, що розвивається в наступні чотири десятиліття будуть, без сумніву, розвиватися набагато швидше країн "великої сімки".

Показники середнього росту ВВП за паритетом купівельної спроможності свідчать про те, що в період з 2012 року по 2050 рік очолювати список країн з найбільш швидкими темпами зростання буде Нігерія, за нею підуть В'єтнам, Індія, Індонезія, Малайзія, Китай, Саудівська Аравія і Південна Африка.

"Світова фінансова криза вдарила по країнах G7 набагато сильніше, ніж по країнах E7, в короткостроковій перспективі. Вона також викликала необхідність перегляду прогнозів довгострокового зростання країн G7, особливо США та тих європейських країн, які раніше використовували величезні обсяги державних та приватних позикових коштів для сприяння зростанню", - відзначає головний економіст PwC Джон Хоксуорт.

Це означає, що по зростанню ВВП за паритетом купівельної спроможності країни Е7 можуть обійти країни G7 до 2020 року і до 2050 року Китай, США та Індія, без сумніву, можуть стати найбільшими економіками світу, а на четвертому місці, з великим відставанням від лідерів, буде Бразилія, яка випередить Японію.

До того ж моменту економіки Росії, Мексики та Індонезії можуть перевершити за обсягами економіки Німеччини або Великобританії, Туреччина може обігнати Італію, а Нігерія в довгостроковій перспективі може зайняти більш високе місце в таблиці лідерів, як і В'єтнам та Південна Африка.

Окрім найбільших економік світу, довгостроковий потенціал зростання має Малайзія, а Польща може продовжити обганяти своїх західноєвропейських сусідів в найближчі десятиліття.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!